Terveyskeskus

Saaristokaupungin Lääkäriasema palvelee terveyskeskuksena 31.7.2019 asti

Kuopiossa on 9.4.2018 alkanut valinnanvapauskokeilu alueilla 71160 (Riistavesi), 70800 (Pitkälahti), 70820 (Litmanen), 70840 (Jynkänmäki) ja 70870 (Hiltulanlahti).

Kokeilussa voit valita terveyskeskuspalvelusi joko yksityiseltä tai kunnalliselta puolelta. Valinnan voit tehdä, vaikka sinulla ei olisikaan juuri sillä hetkellä sairauden tunnetta. Voit siis olla haluamasi palveluntuottajan asiakas ja varata tältä ajan sitten, kun tarve tulee. Valinnanvapaus-kokeilussa terveysaseman vaihtaminen on mahdollista kuukauden välein eli aina edellistä vaihtoa seuraavan kalenterikuukauden alussa.

Kokeilussa asiakkaan valinnanvapaus kohdistuu palvelukokonaisuuteen, joka käsittää yleislääkäritasoiset vastaanottopalvelut, niihin liittyvä fysioterapeutin ohjaus, ravitsemusterapia sekä jalkaterapia (1-2 ohjauskäyntiä). Palveluihin ei sisälly asetuksen mukainen ympärivuorokautinen päivystys, hoitotarvikejakelu, neuvolat, seulonnat, suun terveydenhuolto eikä koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto.

Asiakasmaksut ovat suuruudeltaan samat niin yksityisellä kuin julkisella palveluntuottaja voi periä käyntimaksun kolme kertaa, samalla tavoin kuin kunta. Mikäli asiakas tekee uuden valinnan ja siirtyy toiselle yksityiselle palveluntuottajalle, alkaa kolme kertaa taas alusta. Erikoislääkärin vastaanotto on maksullista jokaiselta käynniltä myös kolmen käyntikerran jälkeen. Palveluntuottajien keräämä palvelu-/asiakasmaksu ei kerrytä maksukattoa.

Lue lisää www.terveyspalveluni.fi -valinnanvapauskokeilun www-sivustolta. Valinnanvapauskokeilun säännöt on kuvattu tarkemmin Ylä-Savon kokeilun sääntökirjassa, joka löytyy täältä

Mikäli olet asiakkaana käyttänyt valinnanvapauden valinnan mahdollisuutta ja käytät tai olet käyttänyt yksityisen palveluntuottajan palveluja, voit antaa palautetta tästä

Lääkäri tarkastaa lapsen nielua