Minna Lång

Sairaanhoitaja

Erikoismuistihoitaja (Amiatm)

Mietityttääkö muisti? Pitääkö olla huolissaan, jos ei muista tuttujen kasvojen nimiä? Onko sinulla tai läheiselläsi todettu muistisairaus? Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä.

Valmistuin vuonna 2006 sairaanhoitajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, vanhustyöhön suuntautuen. Työurallani olen työskennellyt kotisairaanhoidossa, terveyskeskuksen vuodeosastolla, kunnallisen palvelukeskuksen muistikodissa, muistihoitajana ja muistikoordinaattorina.

Työni ohella olen hankkinut lisäosaamista ikääntyvien hyvinvoinnista, lääkityksestä ja muistitesteistä. Suoritin vuosina 2014-2015 Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalveluiden järjestämän Muistiasiantuntijan Diploma-koulutuksen. Kehittämistyönäni rakensimme muistikodin pihalle kaikkia aisteja hellivän toiminnallisen puutarhan. Puutarhan suunnittelussa ja rakentamisessa olivat mukana kodin asukkaat, heidän omaisensa ja muistikodin henkilökunta. Mielestäni muistityö toteutuu parhaiten juuri asiakkaan, hänen läheistensä ja ammattihenkilöiden yhteistyönä. Kaikessa työssäni tavoitteenani on tukea asiakasta ja hänen läheisiään merkityksellisen ja toiminnallisen arjen jatkamisessa.

Palvelen sinua muistin testaamiseen ja hoitamiseen liittyvissä asioissa. Voin auttaa sinua alkuun erilaisissa tulevaisuutta suunnittelevissa toimissa, kuntoutus- ja kurssihakemuksissa sekä sinulle kuuluvien etuuksien hakemisessa. Yhdessä voimme miettiä myös kotona asumisen ja turvallisuuden asioita. Tärkeintä on elää omannäköistä elämää muistisairaudesta huolimatta, pidetään siitä kiinni!