Hertta Hyrylä

Farmaseutti

Lääkehoidon arvioinnin asiantuntija

Askarruttaako sinua oma tai läheisesi lääkitys? Onko lääkelistaa tarkistettu pitkään aikaan tai onko listalle tullut viime aikoina uusia lääkkeitä? Tule käymään lääkehoidon arvioinnissa ja katsotaan lääkityksesi yhdessä kuntoon.

Olen koulutukseltani vuonna 2017 valmistunut farmaseutti ja lisäksi pätevöitynyt lääkehoidon arvioinnin (LHA) asiantuntijaksi. LHA-asiantuntijana olen tehnyt yhteistyötä geriatrin kanssa ikääntyneiden lääkehoidon parantamiseksi. Kokonaisvaltaisen hoidon edistäminen on sydämenasiani. Potilas hyötyy lääkehoidon arvioinnista päivitetyn lääkityslistan sekä rationalisoidun lääkehoidon myötä.

Lääkehoidon arvioinnissa sovelletaan potilaskohtaisesti sairauksien hoitosuosituksia ja arvioidaan keskeisimpien laboratorioarvojen merkitystä lääkehoidon kannalta. Mikäli lääkehoidon arvioinnissa esille nousseet huomiot vaativat lääkärin vastaanottoa, on se mahdollista toteuttaa Saaristokaupungin Lääkäriasemalla. Lääkehoidon arviointiin kuuluu tunnin mittainen haastattelu ja tämän jälkeen tapahtuva arviointityö, jonka jälkeen huomiot arvioinnista käydään läpi asiakkaan kanssa.